Şehit babası: Ne diyeyim ben, böyle insanlar gidecek ki bu ülke dursun

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın cenazesi memleketi Elazığ'a toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göz yaşlarına hakim olamayan baba Mehmet Kaya, "Vatan sağ olsun. Ne diyeyim ben, böyle insanlar gidecek ki bu ülke dursun." diye konuştu

Şehit üsteğmenin cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Elazığ Havaalanı'na getirilerek tören mangasının omuzlarında ambulansa konuldu. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan baba Mehmet Kaya'yı 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi teselli etti. Acılı baba, ''Vatan sağ olsun, millet sağ olsun, Allah memlekete zeval vermesin, ne diyeyim ben. Böyle insanlar gidecek ki bu ülke dursun. Olmaz yoksa.? dedi. Şehidin naaşı daha sonra Yenimahalle Alaca Sokak'taki evinin önünden geçirilerek Elazığ Asker Hastanesi'ne götürüldü.

Şehit üsteğmen için Onurlar Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konularak İcadiye Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze namazına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şehidin yakınları ile kamu görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Gülsen Kaya uzun süre oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber